Tüm dünyada en çok bilinen kripto para borsalarından Binance, geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki yatırımcıları önemseyen birtakım hamlelere imza attı. En önemli hamle ise Papara ile yatırım yapma imkanı tanınması oldu. Bitcoin, Litecoin, Ethereum gibi popüler kripto paralarıyla birlikte yeni kripto paralara da yer veren Binance, bu sayede kripto para yatırımcılarını memnun etmeyi başarıyor.
Binance Hesap Açma Adımları
Binance, dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri. Başarılı kripto para borsasına da dünyanın dört bir yanından üye olunabiliyor. Türkiye’den bu sorunsuz kripto para borsasına üye olmak içinse aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
- Binance’e Bağlan: Binance, sahte versiyonu 100’lerce olan kripto para borsalarından biri. Bu yüzden arama motorları üzerinden Binance’e bağlanmaya kalktığınızda ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Site de bu tip sorunlar yaşamamanız adına Binance doğrulama adında bir bölüm yaratmış. Bu bölüm sayesinde doğru adreste olduğunuzu anlayabiliyorsunuz.
- Binance Üyelik Formunu Doldur: Binance’in üyelik formunun son derece sade olduğu görülüyor. Başarılı siteye bağlandıktan sonra kayıt ol butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu butonda karşınıza bir üyelik formu çıkıyor. Dilerseniz e-mail adresi ve şifreyle dilerseniz de cep telefonu numarası ve şifreyle Binance’e üye olabilirsiniz. Şirkete üye olduktan sonra birçok işlemi yapabileceksiniz ama tüm sınırları kaldırmak için bir aşamadan daha geçmeniz gerekiyor.
- Kimlik Belgesini Onaylat: Binance’in birçok kripto para borsası gibi kimlik belgesini istediği görülüyor. Bu belgeyi gönderdikten sonra hesabınız tam anlamıyla kullanıma açılıyor. Binance’in bu belgeyi 1 saat içinde onayladığı belirtiliyor ama bazı durumlarda sürecin 36 saate kadar uzadığı belirtilmiş.
Binance Komisyon Oranları
Binance’in komisyonlar ismiyle bir bölümü bulunuyor. Bu bölümde tüm komisyonları şeffaf bir şekilde paylaştıkları görülüyor. Şirketin belirlediği komisyon oranları ise şu şekilde sıralanıyor:
- Para Yatırma ve Çekme Komisyonları: Binance’in para yatırma işlemlerinden herhangi bir komisyon almadığını görüyoruz. Bununla birlikte para çekme işlemlerinin neredeyse tamamından birtakım komisyonlar alınıyor. Öte yandan bu komisyonları sitede seviye atladıkça daha düşük hale getirebilirsiniz. Bitcoin çekimlerinden 0.0005 BTC komisyon alınıyor. Litecoin çekimlerinden ise 0.001 LTC komisyon alındığı belirtilmiş. Bu şekilde tüm liste, sitenin komisyonlar bölümünde paylaşılmış durumda.
- Alış/Satış Komisyonları: Binance’in alış/satış komisyonlarını da şeffaf bir şekilde paylaştığı görülüyor. Burada komisyon oranları sitedeki seviyenize göre değişiyor. Sitedeki işlem hacminiz büyüdükçe komisyonlar düşüyor. En düşük seviyedeki biri %0.015’lik bir komisyon ödemek durumunda. En düşük komisyon ise %0.009 olarak belirlenmiş. Sizler de Binance’deki seviyenizi arttırarak ödediğiniz komisyonu azaltabilirsiniz.
Binance Güvenilir mi?
Kripto para ile ilgili sadece 1 kez araştırma yapan biri bile Binance’i karşısında bulacak. Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsalarından biri olan Binance, birçok kripto paraya yer vererek dikkat çekiyor. 2 milyar dolara yakın günlük işlem ortalaması bulunan Binance’in merkezi ise bilinmiyor.
Binance hakkında yapılan yorumların da genel olarak olumlu olduğu biliniyor. En ufak bir sorunu bulunmayan Binance’in verdiği hizmetlerden memnun kalacaksınız.
Binance Sahibi Kim?
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in kurucusu Changpeng Zhao. Günlük cirosu 1.67 milyar dolar olan Binance’in kurucusu olan Zhao, sosyal medyayı da aktif kullanıyor. Birçok kişinin sorularına yanıt veren Zhao, özel kripto para panellerinde de boy gösteriyor.
En başarılı kripto para borsalarından biri olan Binance’in ilerleyen dönemlerde de ses getirecek hamlelere imza atması bekleniyor.
Binance İletişim ve Telefon Numarası
Binance’in başarılı bir destek sayfası bulunuyor. Sitede olabilecek tüm sorunların yanıtları bu sayfada verilmiş durumda. Bunun yanında şirketin bir destek botu da bulunuyor. Bu bot üzerinden de sorunlarınızı çözebilirsiniz. Direkt olarak site yetkilileriyle iletişime geçmek içinse mail kullanmanız gerekiyor.
Binance’in telefon numarası da şu an için sitede yer almıyor. Bununla birlikte dünyanın en başarılı kripto para borsasında görev alan yetkililere, sosyal medya platformlarından erişim sağlayabilirsiniz.
Binance Şikayet ve Hesap Silme
Binance, dünyanın en başarılı kripto para borsalarından biri olsa da zaman zaman sorunlar yaşayabiliyor. Binance’in şikayet aldığı konular şu şekilde sıralanıyor:
- Para Çekme: Binance’in bazı dönemlerde para çekme işlemlerini askıya aldığı görülüyor. Bu sorunun temelinde anlık güncellemeler yatıyormuş. Bununla birlikte bu tarz sorunların son dönemde sık sık olması Binance yerine farklı kripto para borsalarının tercih edilmesine sebep oluyor.
- Hesap Bilgileri: Binance’in üyelik aşamasında herhangi bir kişisel bilgi istemediği biliniyor. Bununla birlikte kimlik doğrulama bölümünde TC kimlik numaranızı ve benzeri bilgileri giriyorsunuz. İşte bu aşamada enteresan birkaç sorunla karşılaşan yatırımcı gözümüze çarptı. Daha önce üye olmadığından emin olan yatırımcılara bile “bu TC kimlik numarası sistemde kayıtlıdır” uyarısı verilmiş. Benzer sorun telefon numaralarında da ortaya çıkıyormuş.
- Komisyonlar: Binance’in komisyonlar noktasında şeffaf davrandığını görüyoruz. Bununla birlikte şirketin şeffaf davranmadığını öne süren yatırımcılar da bulunuyor. Bu kişiler belirtilen orandan daha yüksek miktarda komisyon alındığını öne sürüyor. Özellikle BTC çekimlerinde alınan komisyonların fazla olduğunu belirten kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor.
Binance, dünyanın en başarılı kripto para borsalarından biri. Bu şirkette sorun yaşayan kişiler de hesaplarını kısa sürede kapatabiliyorlar. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesabı dondurma butonuna tıklayarak hesabınızı belli bir süreliğine kapatabilirsiniz. Bununla birlikte bu işlem sonrasında hesap geçmişiniz ve kişisel verileriniz sitede kayıtlı tutuluyor.
Binance Kripto Para Fiyat ve Hacimleri
# | Para birimi | Çift | Fiyat | Hacim (24 saat) | Güncelleme |
---|